produk

Cara Nyampur Adhesif Bebas Pelarut?

Saiki ana rong jinis adesif bebas pelarut kanggo komposit kemasan fleksibel, komponen siji lan kaping pindho. Komponen siji umume digunakake kanggo kertas lan tenunan, sing bisa digunakake tanpa nyampur lan tanpa nyetel rasio. Komponen dobel bisa digunakake kanggo macem-macem film kemasan fleksibel. Adhedhasar pengalaman pribadi, kaca iki bakal nggambarake cara ngganti rasio rong komponen kanggo macem-macem tujuan lan cara kerjane.

图片8

Kaping pisanan, prinsip rasio campuran campuran laminasi bebas pelarut dirancang.

Ana telung aspek kanggo desain rasio campuran perekat laminasi bebas pelarut:

1. Coba cocogake rasio campuran komponen A & B kanthi bobot.

Rasio campuran kompak A / B duwe kaluwihan sing bobote padha. Contone, X yaiku 100A dicampur karo 90B, Y yaiku 100A lan 50B. Pangowahan 1% saka B bakal ngasilake pangowahan bobot 1,1% saka komponen X lan 2% saka Y. umume, pangowahan 2% ing rasio campuran bisa ditampa sajrone proses produksi, saengga bakal ana bobot 2. % lan4%. Yen bobote beda-beda, bisa nyebabake anomali ing ngisor iki:

(1) Komponen A / B angel dicampur kanthi becik supaya dicampur lembab kanthi ora teratur.

(2) Amarga ora ana komponen B, tekanan mixer kurang banget kanggo mesthekake aliran reguler, sing nyebabake penyimpangan adesif lan penurunan produksi.

2

2. Cedhake viskositas komponen A & B

Viskositas komponen A & B luwih murah ing suhu sing pas, luwih becik efek campuran. Ngelingi tumindak pengikat, viskositas asli kalorone komponen kasebut beda-beda. Suhu kudu dikontrol kanthi kapisah kanggo nyetel angka kenthel. Nambah suhu bagian asli kanthi viskositas sing luwih dhuwur ndadekake luwih cedhak karo bagean liyane, lan migunani kanggo piranti pengukur campuran lan pompa output.

3

3. Nambah toleransi campuran A & B

Amarga sawetara faktor eksternal ing laminasi, mesthine kudu ana penyimpangan ing rasio campuran. Nambah toleransi rasio campuran kombinasi A / B kanthi efektif bisa menehi ganti rugi efek negatif penyimpangan iki. Contone, WD8118A / B pelarut gratis pelarut umum saka campuran 100: 75 nganti campuran 100: 60 - 85, sing kalorone bisa digunakake lan ditampa kanthi apik dening akeh pelanggan.

Kapindho, prinsip lan cara nyawiji pangaturan rasio

(1) Nyetel kanggo suhu sekitar lan asor

Umume, isi NCO ing komponen A luwih dhuwur, dene reaksi hawa lan uap ing film kasebut ing sisih kiwa. Nanging, ing wulan musim panas, yen ana akeh kukus ing udara lan film kasebut nduweni kandungan lembab sing luwih dhuwur, komponen A kudu ditambah kanggo ngonsumsi uap sing berlebihan, sing bakal nggampangake reaksi adesif sing cocog.

(2) Nyetel kanggo bahan tinta lan residu pelarut

Kemasan sing paling fleksibel dicithak film, proses pencetakan domestik nganggo cetakan gravure tinta pelarut. Ing tinta adhedhasar pelarut minangka aditif bakal ana bahan pengencer lan retarder, kalorone kalebu sistem resin poliuretan, ing adesif kanthi reaksi NCO bisa ngonsumsi sawetara NCO.

Kita prihatin karo kandungan kemurnian lan kelembapan pelarut residual. Bakal tetep kurang saka cetakan, lan hidrogen aktif sisa bakal nganggo sawetara NCO. Yen residu tipis lan retarder luwih dhuwur, kita bisa nambah komponen A kanggo nambah asil.

(3) Nyetel kanggo transfer aluminium

Saiki akeh bahan kemasan fleksibel sing wis aluminisasi, lan efek stres ing lapisan bisa dikurangi kanthi nyetel rasio campuran komponen A / B supaya lembut, umume nambah komponen B kanthi tepat lan nyuda transfer negara saka aluminium liwat adesif gangguan .

4

Wektu kiriman: Apr-22-2021